Publicat 15/3/2019 12:51:10 +01:00CET

El Consorci de la Zona Franca rehabilita una nau per crear cinc magatzems logístics

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consorci de la Zona Franca iniciar aquest mes de mar les obres de rehabilitació d'una nau que va ser el primer emplaament del projecte de la presó Model, en la qual crear cinc magatzems logístics independents d'entre 2.000 i 2.500 metres quadrats.

Segons ha informat el Consorci aquest divendres en un comunicat, es tracta de la nau B de la Zona Frana Duanera i amb aquestes obres es recuperar un ter de l'espai comercial i logístic d'aquest recinte.

L'entitat pública invertir 4,2 milions d'euros en la rehabilitació integral d'aquest edifici d'11.426 metres quadrats, i el projecte preveu modernitzar els accessos de crrega i descrrega per assolir 30 molls amb plataformes pneumtiques de 15 tones cadascun.

La remodelació substituir la zona exterior de la nau, millorar els 10.500 metres quadrats de la urbanització exterior, renovar el sistema d'illuminació, establir un circuit de videovigilncia a tot el perímetre i el dotar d'una zona d'aparcament per a vehicles convencionals i elctrics.

La nau B va patir una "greu deterioració" després de ser desallotjats els seus inquilins al juliol del 2006, en acordar la Generalitat i l'Ajuntament situar el primer projecte constructiu del centre de preventius i de rgim obert que havia de permetre el tancament de la Model.

No obstant aix, les autoritats competents van decidir una nova ubicació per a aquests equipaments, que actualment tenen previst ser construts als carrers E i A del polígon, en unes parcelles de 20.000 i 6.500 metres quadrats.