Actualitzat 23/02/2010 16:26

Un consorci urbanístic gestionarà la construcció de 1.350 habitatges entorn de la Colònia Güell

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ (BARCELONA) 23 (EUROPA PRESS)

L'Institut Català del Sòl (Incasol) i els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat han constituït avui el consorci urbanístic que desenvoluparà el nou sector residencial que es crearà entorn de l'antic recinte industrial de la Colònia Güell. A la zona es construiran 1.350 habitatges --la meitat de protecció oficial-- i diferents equipaments amb una inversió de 38,5 milions d'euros.

El consorci urbanístic serà l'encarregat de redactar els projectes d'urbanització i els instruments de planejament necessaris per al desenvolupament de l'actuació i d'establir els mecanismes de finançament. L'organisme actuarà sobre una superfície de 48,82 hectàrees --la gran majoria situades a Santa Coloma de Cervelló-- de les quals el 83% es destinarà a espais lliures, equipaments i vialitat; i el 17% a habitatge i activitats econòmiques.

Segons l'alcalde de Santa Coloma, Felip Castillo, es tracta d'una actuació "de gran importància" per al municipi per la generació d'una "gran oferta" d'habitatge de protecció oficial. Les obres d'urbanització del sector començaran d'aquí a un any una vegada s'hagin aprovat els tràmits urbanístics pendents.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés