Publicat 13/10/2019 19:01CET

Un consorci catal produeix combustible amb aigües residuals amb el mateix ús que el gas natural

BARCELONA, 13 oct. (EUROPA PRESS) -

La Comunitat RIS3CAT Energia, impulsada per Acció de la Generalitat, ha desenvolupat un sistema per produir gas renovable a partir de fangs d'aigües residuals i que té el mateix ús que el gas natural, cosa que far que es pugui utilitzar per a la calefacció, per produir electricitat o com a combustible de vehicles.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha informat que es tracta del projecte Cosin, que té un pressupost de gairebé 3 milions d'euros i est cofinanat pel programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020.

La iniciativa est liderada per Naturgy i hi participen les empreses i entitats Cetaqua, ESTIMIS, FAE, Labaqua, UPC i IREC, que formen un consorci amb l'objectiu de desenvolupar durant tres anys projectes "transformadors amb alt impacte per l'economia catalana".

El projecte, que s'acabar d'executar a finals de 2019, s'est desenvolupant en una planta pilot situada a la depuradora Riu-sec de Sabadell (Barcelona), on s'ha installat un sistema que tracta els fangs de la depuradora per produir aquest gas, que posteriorment es neteja i enriqueix.

L'objectiu final és la incorporació d'aquest gas renovable a la xarxa de gas natural perqu ofereix unes propietats i qualitat compatibles amb els usos del gas natural, al mateix temps que es fomenta l'economia circular i redueix les emissions de carboni.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés