Publicat 19/11/2023 16:18

Un consorci català destina 2,2 milions a integrar l'economia circular en el sector pelleter

Un consorci català inverteix 2,2 milions per fer més sostenible el tractament de la pell
GOVERN

LLEIDA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

Un consorci català, liderat pel grup de recerca A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida (UdL), ha invertit 2,2 milions d'euros en un projecte d'R+D per integrar l'economia circular en el sector pelleter i fer-lo més sostenible.

El projecte, conegut com a Innpell, l'ha desenvolupat el consorci 'Comunitat RIS3CAT per a l'especialització intel·ligent de les indústries de la moda i de l'hàbitat a Catalunya', impulsat pel Govern a través d'Acció, que l'ha finançat, informa aquest diumenge la Conselleria d'Empresa i Treball en un comunicat.

S'han introduït millores al llarg de tot el procés d'abonat de la pell "per reduir un 65% l'ús de productes químics i un 40% el consum d'aigua".

A través del projecte s'han recuperat "part dels residus sòlids resultants d'aquesta indústria", com és el cas del pèl, i se'ls ha donat una segona vida en el mateix sector o en altres com el cosmètic i l'agroalimentari.

A més, s'ha aconseguit eliminar del procés els químics considerats més tòxics, com els sulfurs, dissolvents i aldehids, entre d'altres, que s'han substituït per alternatives "més respectuoses amb el medi ambient i la salut".

La directora d'A3 Leather Innovation Center, Anna Bacardit, ha destacat que l'objectiu d'Innpell ha estat "emprendre una nova estratègia per integrar l'economia circular en el sector de la pell".

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés