Publicat 07/03/2021 15:32CET

Un consorci català crea un sistema per verificar l'origen de l'oli d'oliva

BARCELONA, 7 mar� (EUROPA PRESS) -

Un consorci català ha desenvolupat un sistema per verificar l'origen i la varietat de l'oli d'oliva amb l'objectiu de "detectar adulteracions i evitar el frau", ha explicat la Generalitat en un comunicat aquest diumenge.

Es tracta d'una de les línies d'investigació que lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) com una part d'un projecte de la comunitat RIS3CAT INNOÀPAT, que impulsa l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Conselleria d'Empresa ACCIÓ, i que ha analitzat 400 mostres de diferents tipus d'oli d'oliva mitjançant tecnologies com la ressonància magnètica per comprovar la composició del producte i sistematitzar l'autenticació.

El responsable sectorial de l'oli d'oliva de FCAC, Antoni Galceran, ha destacat que, amb el valor gastronòmic i nutricional de l'oli d'oliva, existeix "un elevat risc de frau, per això és important trobar fórmules que permetin controlar, detectar i reduir situacions enganyoses".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés