Publicat 22/10/2019 18:59:47 +02:00CET

Un consistori de Mallorca rebutja la sentència del procés i demana amnistia amb l'abstenció del PP per "indiferència"

PALMA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Llubí (Mallorca) va aprovar aquest dilluns una proposta contra la sentència del procés i a favor de l'amnistia dels independentistes presos o a l'estranger, que ha comptat amb el vot a favor de MÉS i Feina per Llubí i l'abstenció del PP com a mostra d'"indiferència", després que es denegués la seva petició de no abordar aquesta matèria durant el ple municipal perquè "no incumbeix els ciutadans" de Llubí.

El PP balear ha defensat que la seva regidora a l'Ajuntament de Llubí, Maria Ramis, s'abstingués després de reclamar que no es debatés aquesta qüestió. Fonts 'populars' han reiterat a Europa Press que la postura d'aquest partit és "molt clara" i va en la línia de la "defensa a la Constitució i el compliment de la sentència".

La proposta, que va ser aprovada amb els vots a favor de MÉS i Feina per Llubí i l'abstenció del PP, que mostrava el rebuig de l'Ajuntament a la resolució pel procés dictada pel Tribunal Suprem el passat 14 d'octubre.

A més, reclamava la llibertat o amnistia dels polítics i activistes culturals catalans que són a la presó o fugits d'Espanya, i s'instava al Govern a obrir una via de diàleg amb Catalunya.