Publicat 11/1/2020 12:24:42 +01:00CET

La consellera canària Carolina Darias, nova ministra de Política Territorial i Funció Pública

Carolina Darias, consellera d'Economia, Coneixement i Ocupació del Govern de Canàries
PEPE TORRES / PEPE TORRES - Archivo

MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

La consellera canària Carolina Darias serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, han confirmat fonts de La Moncloa.

Darias és ara com ara responsable d'Economia, Coneixement i Ocupació del Govern de Canàries.

L'executiu ha destacat d'ella que, als seus 54 anys, conjuga un perfil tècnic amb caràcter polític i que és d'una dona del partit.

La nova ministra va ser delegada del Govern a Canàries entre el 2008 i el 2011, any en què va ser elegida consellera i portaveu del Cabildo de Gran Canària.

L'any 2015 va assumir la presidència del Parlament de Canàries durant la IX Legislatura i des de juliol del 2019 és consellera d'Economia, Coneixement i Ocupació del Govern de Canàries.

Darias, que va néixer a Las Palmas de Gran Canaria l'any 1965, és llicenciada en Dret per la Universitat de la Laguna i pertany al Cos Superior d'Administradors Generals de l'Administració Pública de Canàries.

L'any 1999 va ser elegida regidora de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria; i des del 2004 fins al 2008 va ser subdelegada del Govern a Las Palmas, i posteriorment va ser elegida diputada del Parlament de Canàries per a la VII Legislatura, en què va ser portaveu de Sanitat del Grup Socialista, fins que va exercir el lloc de directora d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària.

Aquest nomenament se suma als coneguts en aquestes darreres hores. Només queda conèixer qui ocuparà els ministeris de Justícia i Cultura i Esport.

Està previst que el president del Govern central, Pedro Sánchez, comuniqui aquest diumenge al Rei la composició del Gabinet.