Publicat 18/09/2020 09:54CET

El consell de la nova Caixabank estarà format per 15 membres, dels quals un 60% seran independents

Caixabank
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració del grup resultant de la fusió de Caixabank i Bankia estarà integrat per un total de 15 membres, dels quals el 60% seran independents, segons han informat aquest divendres ambdues entitats.

El nou grup, que mantindrà la marca CaixaBank, estarà presidit per José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia, mentre que el conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu de la nova entitat.

Del total de 15 membres que integraran el consell d'administració de la nova Caixabank, dos seran consellers executius, dos seran a proposta de CriteriaCaixa, un a proposta de BFA Tenedora de Acciones, sis independents a proposta de CaixaBank i tres independents a proposta de Bankia.

Fernando María Costa Duarte Ulrich, president no executiu de BPI, està previst que tingui la consideració d'un altre conseller extern.

Així, la composició del consell d'administració de l'entitat, que se sotmetrà a aprovació de les juntes generals d'accionistes, serà la següent: Tomás Muniesa Arantegui (actualment conseller dominical de CaixaBank, nomenat a proposta de CriteriaCaixa), José Serna Masiá (actualment conseller dominical de CaixaBank, nomenat a proposta de CriteriaCaixa), Gonzalo Gortázar Rotaeche (actualment conseller executiu i conseller delegat de CaixaBank), María Verónica Fisas Vergés (actualment consellera independent de CaixaBank) i Cristina Garmendia Mendizábal (actualment consellera independent de CaixaBank).

A ells se sumen: María Amparo Moraleda Martínez (actualment consellera independent de CaixaBank), Eduardo Javier Sanchiz Irazu (actualment conseller independent de CaixaBank), John Shepard Reed (actualment conseller independent de CaixaBank), Koro Usarraga Unsain (actualment consellera independent de CaixaBank), José Ignacio Goirigolzarri Tellaeche (actualment conseller executiu i president del consell d'administració de Bankia), Joaquín Ayuso García (actualment conseller independent de Bankia), Francisco Javier Camp García (actualment conseller independent de Bankia) i Eva Castillo Sanz (actualment consellera independent de Bankia).

Completen el consell de la nova Caixabank un conseller proposat per BFA Tenedora de Acciones, que està previst que s'incorpori amb la consideració de dominical, i Fernando María Costa Duarte Ulrich, president no executiu de BPI, que està previst que tingui la consideració d'un altre conseller extern.

La representació de les dones en el consell d'administració del grup resultant de la fusió de Caixabank i Bankia aconsegueix el 33%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés