Publicat 14/12/2019 15:15:06 +01:00CET

El Consell Nacional del PDeCAT avala amb el 85% la proposta de "transitar" cap a JxCat

El president del PDeCAT, David Bonvehí.
EUROPA PRESS

Quadres territorials del partit critiquen la gestió del procés intern i han demanat posposar la votació

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

El Consell Nacional del PDeCAT ha avalat aquest dissabte amb el 85,85% la proposta de la direcció de "transitar" cap a JxCat sota una sola estructura, cosa que no implicaria forçosament la dissolució de la formació, sota el lideratge de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"JxCat és un projecte que va més enllà del PDeCAT, però no es pot entendre JxCat sense el PDeCAT. Amb aquesta premissa de suma, a partir de demà comencem aquest treball", ha recalcat el president del PDeCAT, David Bonvehí, en la seva intervenció final en el Consell Nacional que han celebrat aquest dissabte a Barcelona.

Segons Bonvehí, hi ha diferents fórmules per transitar cap a JxCat, que no ha concretat, i ha assegurat que afronten aquest repte amb els altres actors de l'espai polític -JxCat i la Crida Nacional per la República--.

Dels 212 vots emesos, el 85,85% ha donat suport a la proposta de la direcció --182 vots--, el 0,94% ha votat en contra --només dos vots--, i el 13,21% restant ha votat en blanc --28--.

Per Bonvehí, aquesta votació evidencia que el PDeCAT ha de ser una "peça clau" en el projecte de JxCat, i per a això considera que cal tenir un partit fort per afrontar el futur, i ha afegit que abordaran aquesta qüestió al més aviat possible per traduir l'aprovat en decisions pràctiques.

QUEIXES DEL TERRITORI

Fonts consultades per Europa Press han explicat que hi ha hagut queixes del territori pel procés intern dut a terme per la direcció del partit i per la conclusió de "transitar" cap a JxCat perquè no s'ha concretat com es farà, i han assegurat que fins i tot Bonvehí ha admès que no queda clar cap a on van.

"Hi ha hagut queixes per les formes i el ritme que s'ha imposat", han destacat diversos membres del Consell Nacional, tenint en compte que els membres del Consell Nacional van rebre aquest divendres el resum elaborat per l'executiva del PDeCAT del procés intern, en el qual han participat 1.500 persones i 58 assemblees comarcals, i l'acord que han votat aquest dissabte.

Per això, diverses intervencions han demanat no sotmetre a votació aquest dissabte l'acord de la direcció per "guanyar temps" perquè, a més, entenen que no precisa com avançar cap a JxCat, i per això demanen més concreció.

No obstant això, dirigents del PDeCAT com Albert Batet han demanat votar per aclamació les conclusions del procés intern, i hi ha hagut diputats que han intervingut obertament en defensa de la cúpula i per demanar que s'avalés la proposta de la direcció.

També han pres la paraula diversos partidaris del manifest que demana una assemblea extraordinària al més aviat possible per integrar el PDeCAT en un nou partit sota la marca de JxCat, en un debat de més de dues hores amb intervencions de defensors de la direcció i crítics "a parts iguals", apunten altres fonts.