Publicat 12/4/2020 14:35:39 +02:00CET

El Consell de l'Advocacia Catalana veu "oportunisme" en el pla de xoc del CGPJ

   BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de l'Advocacia Catalana (que representa els 14 col·legis d'advocats catalans), ha criticat el "oportunisme" del pla de xoc del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que recull mesures per evitar el col·lapse de l'administració de justícia després de l'estat d'alarma pel coronavirus.

   Han assegurat que la intenció del pla és introduir canvis legislatius que han estat rebutjats reiteradament en altres ocasions, per la qual cosa no entenen que, amb l'emergència com a excusa, aquestes mesures "es sostreguin del necessari debat i consens", segons el Consell.

   També han opinat que el pla de xoc requereix mesures de reorganització del funcionament de l'oficina judicial i del treball del seu personal, judicatura i fiscalia, cosa que el document del CGPJ "no esmenta".

   Per al Consell, el procés de tornada a l'activitat judicial ha de comptar amb mesures sanitàries de protecció per a tots els operadors jurídics i per a la ciutadania.

   Ha rebutjat habilitar el mes d'agost, en considerar que entraria en conflicte amb el dret al descans i a la conciliació de la vida familiar i personal dels treballadors, i ha demanat una adequada dotació de mitjans materials i econòmics.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 2. 2

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 3. 3

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 4. 4

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 5. 5

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs