Publicat 19/02/2015 12:52

El Congrés rebutja la retirada del decret de flexibilització de graus universitaris

Pleno del Congreso de los Diputados, Hemiciclo
EUROPA PRESS

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous, amb els vots del PP, la moció del PSOE que instava el Govern espanyol a retirar el decret de 3+2 o de flexibilització de graus universitaris.

En canvi, sí han donat suport al PSOE, tot i que de manera insuficient perquè la iniciativa surti endavant, l'Esquerra Plural, PNB, UPyD; CiU s'ha abstingut en la votació.

La portaveu d'Universitats del PSOE al Congrés, Angelina Costa, ha acusat el Govern espanyol i el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, de voler "posar una catifa vermella a les universitats privades que neixen com bolets", durant el debat aquest passat dimecres de la moció contra el decret de reforma d'universitats.

"El que volen és posar una catifa a les universitats privades, que neixen com bolets i algunes amb qualitat molt discutible", ha precisat Costa, al mateix temps que remarcava que aquest decret apuntava "a la medul·la de l'ensenyament universitari" i ha criticat que es tractava d'"una reforma precipitada".

Per aquesta raó, ha demanat al ministre d'Educació que derogui el decret que, segons la seva opinió, "deteriora la qualitat de l'ensenyament superior i devalua el títol de grau".

"EMPOBREIX EL SISTEMA"

Per la seva banda, el diputat de Fòrum d'Astúries, Enrique Álvarez Sostres, ha subratllat que el canvi al model 3+2 "empobreix el sistema fins a límits insospitats" i silencia el greu problema que hi ha abans, en el Batxillerat de dos anys.

Mentrestant, la diputada d'ERC Teresa Jordà s'ha referit a l'encariment que suposa el sistema 3+2 perquè "el cost d'un curs de màster triplica el de grau"; a més, ha sol·licitat un sistema de beques "ambiciós".

També des d'Amaiur, Xabier Mikel Errekondo, ha indicat que aquest és "un pas més cap a l'abisme educatiu" que "aprofundirà la bretxa social" i afectarà a la qualitat de l'ensenyament. Segons la seva opinió, no és una reforma improvisada sinó "una estratègia".

Alhora, Isabel Sánchez Robles, del PNB, ha fet referència al Dimecres de Cendra per assegurar que el Govern espanyol "ha cremat i enterrat la sardina" amb aquesta política universitària que "no ha estat consensuada", que "genera enorme incertesa" i que "distancia" Espanya.

NECESSARI PER A CATALUNYA

D'altra banda, el diputat de CiU Martí Barberà ha apuntat que la flexibilitat del sistema universitari era "necessari per a Catalunya" i ha destacat que aquest sistema atorga més autonomia al sistema universitari català.

Mentrestant, des d'UPyD, el seu portaveu d'Universitats, Carlos Martínez Gorriarán, sí ha donat suport al PSOE en la moció perquè "perjudica la unitat del sistema educatiu si a partir d'ara cada universitat farà el que li sembli" i pensa que amb aquesta reforma hi haurà universitaris amb títols de primera i de segona.

Caridad García Álvarez, de l'Esquerra Plural, ha assenyalat que el món de l'educació portava "tres anys de Passió" i ja tenia ganes de saber si finalment "arribarà la Resurrecció" per recuperar el sistema a Espanya. "Hem arribat a la pel·lícula de Casablanca, només que canviem París per Anglaterra", ha postil·lat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés