Publicat 12/10/2019 17:25:03 +02:00CET

El Congrés Mundial d'Estètica Dental destaca el repte d'avançar en digitalització

Congrés Mundial d'Estètica Dental a Barcelona
CONGRESO MUNDIAL DE ESTÉTICA DENTAL

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

El Congrés Mundial d'Estètica Dental, que se celebra des de dijous a Barcelona, ha ressaltat el repte d'avançar en la digitalització.

En un comunicat, els organitzadors han detallat que el congrés --que acaba aquest dissabte-- ha reunit uns 4.200 assistents de més de 50 països, que han posat en comú els reptes i necessitats per millorar l'atenció als pacients que acudeixen al dentista.

El copresident de la Societat Espanyola de Pròtesi Estomatològica i Estètica (SEPES), Miguel Roig Cayón, ha destacat que els avanços en digitalització "suposen un repte i una oportunitat per millorar els tractaments, la comoditat del pacient, i la comunicació amb el pacient i entre els professionals.

Els participants al congrés han apregonat en com les tecnologies digitals permeten tractaments d'estètica menys invasius i l'ús de nous materials i tècniques, com la impressió 3D o el 5G per intercanviar informació entre professionals.

Roig ha dit que el més important és la salut bucodental i ha defensat la necessitat que convergeixi amb l'estètica: "Resulta més positiu per l'efectivitat del tractament, que en moltes ocasions permet evitar l'aparició de malalties que poden suposar greus riscos per la salut del pacient".

El president de la Federació Internacional d'Estètica Dental (IFED), Jaime A. Gil Lozano, ha destacat el bon nivell de les ponències del congrés, i ha comentat que els ponents "han sabut combinar molt bé la presentació de les majors innovacions amb les tècniques per aconseguir el resultat desitjat".