Publicat 23/12/2019 16:03:12 +01:00CET

El Congrés habilita l'últim cap de setmana de desembre per si es convoca el debat d'investidura

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet  i el vicepresident primer, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, a la seva arribada a la reunió de la Mesa
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

La Mesa del Congrés ha habilitat per celebrar sessions plenàries l'últim cap de setmana de desembre, per si s'acaba convocant en aquestes dates el debat d'investidura de Pedro Sánchez, segons han indicat fonts de l'òrgan de govern de la cambra.

Tot i que el mes de desembre és hàbil a efectes parlamentaris, hi ha dies que no ho són, com els caps de setmana, i davant la possibilitat que el debat d'investidura pugui celebrar-se aquesta setmana, la Mesa del Congrés, en la seva última reunió de l'any, ha acordat habilitar els dies 28, 29 i 30. La idea de celebrar la sessió d'investidura abans de la nit de Cap d'Any inclou precisament debats els dies 27 i 28 i segona votació dilluns 30.

L'adopció d'aquesta mesura, segons asseguren en la Mesa del Congrés no prejutja que finalment se celebri el debat en els últims dies de desembre, perquè la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, continuava aquest dilluns sense notícies clares del candidat Pedro Sánchez.

Ara bé, si finalment les negociacions s'acceleren, la Mesa del Congrés ha volgut complir amb els tràmits reglamentaris i posar 'de guàrdia' els treballadors de la cambra.

Si la investidura es fa la primera setmana de gener, el permís de la Mesa del Congrés ja no és necessari perquè és un mes que la Constitució deixa fora del període ordinari de sessions i, per celebrar plens, n'hi ha prou que siguin convocades per la presidenta.