Publicat 18/12/2014 12:59CET

El Congrés d'aturats de més de 45 anys reclama bonificacions per al col·lectiu

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 18 des. (EUROPA PRESS) -

El Congrés sobre l'ocupació i l'atur de les persones de més de 45 anys que se celebra aquest dijous a L'Hospitalet de Llobregat ha reclamat al Govern espanyol mesures que ajudin aquest col·lectiu com la recuperació de les bonificacions a la contractació, la millora dels subsidis i ajudes per a la recerca de treball.

La trobada, que ha reunit més de 200 assistents a l'Auditori Barrades de L'Hospitalet de Llobregat, està organitzat per l'Associació d'Aturats Majors de 45 Anys de l'Hospitalet (ASSAT50).

Sota el lema 'L'edat no ens atura a i l'experiència ens avala', el congrés ha servit per reflexionar sobre les dificultats dels desocupats de més de 45 anys per trobar feina, mitjançant diferents taules rodones en les quals s'han donat a conèixer les experiències d'associacions d'aturats, els models d'economia social i l'impacte de la crisi en aquest col·lectiu.

El congrés es clausurarà la tarda d'aquest dijous amb la publicació d'un manifest dirigit a la societat civil, les institucions, les empreses, els agents socials i les administracions públiques amb l'objectiu de proposar mesures per generar ocupació i protegir els desocupats de més de 45 anys.

Entre d'altres propostes, es planteja la recuperació de la bonificació de quotes per a la contractació de persones de més de 45 anys, una ampliació de l'oferta de formació ocupacional, la creació d'una renda bàsica com a mesura de protecció davant de la vulnerabilitat, mesures de foment de l'autoocupació i el cooperativisme i polítiques actives per evitar que tots els membres d'una mateixa família es quedin sense treball.

La presidenta d'ASSAT50, María Hilda López, ha demanat també "un acompanyament al desocupat, ja que molts es queden bloquejats al quedar-se sense treball i necessiten ajuda per elaborar un currículum o per saber moure's en les xarxes socials".

López ha assenyalat que "l'atur en el col·lectiu de més de de 45 anys no para de créixer i ha passat de 500.000 persones el 2007 a 1,9 milions de persones actualment".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés