Actualitzat 18/03/2021 16:42 CET

El Congrés aprova definitivament la llei de l'eutanàsia

CONGRESO

MADRID, 18 mar? (EUROPA PRESS) -

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous, amb 202 vots a favor, 141 en contra i dues abstencions, la llei orgànica per regular l'eutanàsia, després que el Senat l'aprovés la setmana passada amb alguns canvis en el dictamen de la Comissió de Justícia.

La normativa, que entrarà en vigor tres mesos després de publicar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat, diu que la pràctica es podrà dur a terme en pacients que ho sol·liciten en un context de "patiment greu, crònic o malaltia greu i incurable, causants d'un patiment intolerable".

Aquest pacient haurà de tenir nacionalitat espanyola, residència legal o certificat d'empadronament que acrediti un temps de permanència en territori espanyol superior a 12 mesos, a més de tenir majoria d'edat i "ser capaç i conscient en el moment de la sol·licitud".

Sobre el procés, la llei indica que, si el pacient està conscient, ha de sol·licitar l'eutanàsia dues vegades per escrit (o per un altre mitjà que en deixi constància si no pot escriure) en dos documents separats per 15 dies, fent palès que no és "resultat de cap pressió externa".

Així mateix, el text recull que els professionals sanitaris directament implicats en la prestació "podran exercir el seu dret a l'objecció de consciència", una objecció que "s'haurà de manifestar anticipadament i per escrit".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés