Publicat 26/3/2020 13:11:53 +01:00CET

La Confraria de Pescadors de Blanes (Girona) pararà la seva activitat a partir del dilluns

Confraria de Pescadors de Blanes
COFRADÍA DE PESCADORES DE BLANES

GIRONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La Confraria de Pescadors de Blanes (Girona) pararà la seva activitat a partir del dilluns, de manera que aquest divendres serà l'últim dia d'activitat de la llotja a causa de la crisi derivada del coronavirus.

Així s'ha decidit per un total de vuit vots a favor i un en contra, una votació que s'ha realitzat via telefònica amb una ronda de trucades a tots els patrons de la confraria, ha informat en un comunicat aquest dijous.

El Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, ha dit que s'ha hagut de prendre aquesta decisió per la dificultat de poder implementar les suficients mesures de seguretat exigides per evitar els contagis de Covid-19.

"És més important la seguretat dels pescadors i no jugar-nos la vida exposant-nos a contreure el coronavirus. En les embarcacions és molt difícil mantenir la necessària distància de seguretat entre els treballadors, una situació que tampoc és fàcil de garantir en la llotja", ha explicat.

A més, ha indicat que ja ha tirat endavant un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i s'ha demanat al Govern central que els exclogui com a sector de primera necessitat davant la impossibilitat de poder pescar amb suficients garanties.

A causa d'aquesta situació, també cessarà la seva activitat l'establiment Es Portal, que només ven el peix de Blanes i que fa poc s'havia sumat a la iniciativa de portar peix fresc i productes de primera necessitat a domicili.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei