Actualitzat 27/8/2020 18:08:23 +00:00 CET

La Confederació Empresarial Andorrana proposa que es doni formació als afectats per ERTO

La Confederació Empresarial Andorrana propone que se de formación a los afectados por ERTE
SFG

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 27 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) proposa que s'impulsin plans de formació dirigits a les persones que es troben afectades per ERTO, ja siguin suspensions del contracte de treball o reduccions de jornada laboral.

   El president de la patronal, Gerard Cadena, ha suggerit aquesta mesura en la reunió que el Consell Econòmic i Social ha celebrat aquest dijous, segons ha informat la CEA mitjançant un comunicat de premsa.

   La voluntat de la iniciativa és "afavorir que les persones afectades pels ERTE puguin aprofitar aquesta parada involuntària per ampliar els seus coneixements i impulsar la seva projecció professional", argumenta la nota.

   El Consell Econòmic i Social debatia aquest dijous una proposta de reglament de programes de foment de l'ocupació indefinida en el sí del sector privat, segons explica la patronal en el seu comunicat de premsa.

   Es tracta d'un programa que reprèn programes similars impulsats anteriorment i que ara s'adaptessin "a la realitat de l'escenari Covid-19", exposa la CEA, que a part de les observacions i aportacions ha avançat la proposta de formació.

   Entre les funcions del Consell Econòmic i Social hi ha la de "formular recomanacions per millorar les relacions laborals, el foment del diàleg i la formació en el treball", recorda la patronal.

   També té com missió emetre dictàmens amb caràcter preceptiu i no vinculant en matèria socioeconòmica, laboral i d'ocupació previs a la tramitació de projectes legislatius.

   Aquest organisme està integrat per cinc representants del Govern i altres cinc portaveu d'agents socials i econòmics; la primera reunió del Consell Econòmic i Social va tenir lloc al gener, i aquest dijous hi ha celebrat la segona.

Contador