Publicat 29/10/2020 17:53CET

La Confederació Empresarial Andorrana demana regular el teletreball

Edifici administratiu del Govern andorrà.
EUROPA PRESS - Archivo

Reclama aclarir aspectes com el control del compliment contractual

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha demanat convocar un consell econòmic i social extraordinari per tractar la "necessària" regulació del teletreball, segons s'exposa en un comunicat de premsa que aquest dijous ha emès la patronal.

La petició respon a l'anunci del Govern andorrà de dimecres per endurir les mesures de contenció de la covid-19, que inclou l'obligatorietat del teletreball sempre que no es pugui justificar la presència física a partir de dilluns.

Per la CEA, aquesta regulació del teletreball ha d'incloure "normes clares a l'hora de determinar qui pot i qui no pot teletreballar, en funció de la naturalesa de l'activitat, de les condicions del lloc de treball i de l'estructura organitzativa de cada empresa".

Així, la patronal considera que "s'haurien d'articular i aclarir els mecanismes que fan possible el control del compliment de les condicions contractuals, pel que fa als horaris de treball i assoliment d'objectius, entre d'altres".

Segons la patronal, el teletreball genera preocupacions que s'haurien de resoldre per la via de la regulació, com "el tractament de les dades" de naturalesa sensible o confidencial en un entorn --com són els domicilis particulars-- que no sempre compleix requisits equivalents als d'un centre de treball".

Algunes de les altres preocupacions dels empresaris són "la regulació dels accidents o malalties relacionades amb l'activitat laboral o l'ús del material necessari per desenvolupar l'activitat".

DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LA PATRONAL

El president de la CEA, Gerard Cadena, ha manifestat que entenen que està "en mans de tothom fer el possible per reduir la corba de contagis i mantenir, alhora, les activitats econòmiques".

Així mateix, ha demanat que la regulació garanteixi la productivitat i el manteniment d'unes condicions laborals òptimes: "Hem d'entendre que la gran majoria d'empreses del nostre país estan concebudes per al treball presencial i que, actualment, no disposem d'un marc normatiu clar que reguli aquesta situació", conclou.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés