Conesa trasllada a Toyo Ito la importància d'acollir l'Hermitage per al Port de Barcelona

Publicat 14/11/2019 15:49:17CET
La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; l'arquitecte Toyo Ito i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
PUERTO DE BARCELONA

Calvet destaca que el museu "dinamitzarà" la vida cultural de Barcelona

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha traslladat a l'arquitecte japonès Toyo Ito la importància d'acollir el Museu Hermitage a Barcelona, que se situaria a la Nova Bocana i "sumaria qualitat a l'arquitectura de la zona portuària".

Conesa, acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha reunit al Japó amb l'arquitecte, encarregat del projecte, en el marc de la missió comercial al país asiàtic, ha informat el Port de Barcelona en un comunicat aquest dijous.

Al juny, la infraestructura va rebre la sol·licitud per atorgar en concessió, a favor de la societat Museu Hermitage Barcelona, la parcel·la on s'ha de construir l'edifici per acollir el museu, a la Nova Bocana, i Conesa ha indicat que ara "l'Ajuntament de Barcelona treballa en la fase d'estudi".

Per la seva banda, Calvet ha destacat que Barcelona és una ciutat que estima l'arquitectura: "Necessita projectes que dinamitzin la vida cultural i el futur Museu Hermitage és, sens dubte, un d'aquests projectes".

El conseller també ha ressaltat que els projectes d'Ito, que també va dissenyar el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, "s'han convertit en una icona" i enllacen amb l'arquitectura de Gaudí amb la concepció orgànica de les seves edificacions.

TOYO ITO

Ito ha expressat el desig de desenvolupar projectes a Barcelona, la seva ciutat "preferida" i en la qual li agradaria viure, perquè ha assegurat que els barcelonins entenen més l'arquitectura que en altres llocs.

L'arquitecte ha desitjat que l'Hermitage es faci realitat i que, un cop convertit en un lloc "simbòlic del Port de Barcelona, obri un nou espai d'oci per als barcelonins".