Actualitzat 21/03/2016 14:07 CET

Condemnen a 11 anys de presó un professor de Mijas per abusar de dos alumnes

Audiencia Provincial de Málaga
EUROPA PRESS

MÀLAGA, 21 Març (EUROPA PRESS) -

   L'Audiència de Màlaga ha condemnat un professor d'un col·legi del nucli de Las Lagunas, a la localitat malaguenya de Mijas, per dos delictes continuats d'abusos sexuals a dos alumnes menors. Així, se li imposa la pena d'11 anys de presó, 16 anys més de llibertat vigilada i 14 anys d'inhabilitació absoluta.

   A més, la Secció Vuitena li imposa el pagament de 30.000 euros d'indemnització a cadascuna de les famílies dels menors, de nou anys llavors, pels danys morals causats als petits, quantitat de la qual es declara responsable civil subsidiari la Conselleria d'Educació de la Junta d'Andalusia.

   Segons es declara provat en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'home, amb inicials L.E.G., al llarg del curs escolar 2012-2013 i part del curs 2013-2014 "al recinte escolar i en horari lectiu hauria comès" diversos actes d'abusos sexuals a dos menors dels quals era tutor.

   Així, en la resolució, que es pot recórrer, es precisa que els actes els realitzava els dies que no havia de vigilar l'esbarjo al matí i en acabar les classes, cap a les 14 hores, abans de baixar al menjador es tancava a l'aula amb els menors a soles, i després els deia que no ho diguessin a ningú.

   En el judici, l'acusat va reconèixer en part els fets respecte a un dels menors i va negar tot allò relacionat amb l'altre. Per part seva, els nens van confirmar els actes realitzats en una declaració "amb detalls", de les quals es desprèn que l'home actuava de manera semblant amb tots dos.

   Tots dos menors pateixen seqüeles psicològiques. Pel que fa a la indemnització, es fixa en 30.000 euros per a cadascun, declarant la Sala, segons avança el 'Correo de Andalucía', la responsabilitat civil subsidiària de la Conselleria d'Educació, com han demanat els advocats de l'acusació particular, Carlos David Delgado i Gemma Rodríguez.

   En aquest sentit, la resolució necessita que no pot sostenir-se que l'acusat realitzés una activitat aliena al centre ni que estigués desvinculat laboralment de la institució, per la qual cosa la conducta objecte de sanció "guarda íntima relació amb el comès concret de l'activitat laboral de l'acusat".

   Així, es considera que existeix aquesta relació entre l'acció i el resultat, ja que "la conducta del centre a l'hora de contractar el professor i no controlar la seva actuació professional amb desviaments constants, ha creat un perill no permès, és a dir, jurídicament desaprovat".

   S'afegeix que el resultat produït "ha estat la concreció del perill en referència que l'acusat ha portat a terme els delictes contra la llibertat sexual en íntima relació amb l'acompliment de les seves obligacions i serveis al mateix centre escolar, sotmès a les possibilitats de control i vigilància del declarat responsable civil subsidiari", és a dir, la Conselleria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés