Publicat 13/3/2019 15:58:16 +01:00CET

Condemnats a 5 anys dos joves per atacar en grup dues persones al Metro de Barcelona

L'Audincia de Barcelona diu que la policia va fer servir una "violncia desmesu
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Audincia de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó dos joves que van agredir en grup i sense motiu dues persones al Metro de Barcelona la matinada del 8 de mar del 2015, mentre que tres altres acusats han quedat absolts.

En una sentncia de conformitat de la Secció Sisena recollida per Europa Press, el tribunal detalla que els dos condemnats, juntament amb un grup de fins a nou joves, van anar a l'estació de metro Entena de la L5, al carrer Rocafort de Barcelona, i van agredir dos homes "sense que hi hagués cap tipus de provocació ni tan sols coneguessin les seves víctimes".

Anaven amb la cara tapada amb passamuntanyes, un dels condemnats portava un matxet, un dels joves del grup un bisturí i la resta pedres de gran grandria, "per causar el mxim dany possible tant a les persones com a les installacions".

Es van abalanar sobre les víctimes i els van clavar cops de puny i puntades per tot el cos, "van llanar grans pedres damunt seu, i subjectant-los en alguns moments, facilitaven" que el condemnat que portava el matxet els assestés diversos cops amb aquesta arma blanca.

Els agredits van patir ferides de diversa gravetat --un d'ells va haver de ser operat per la secció d'un nervi del colze esquerre, entre altres lesions-- i les installacions del Metro van quedar danyades per valor de 385,50 euros que hauran de pagar els penats.

L'Audincia els condemna, com va demanar la Fiscalia, a cinc anys de presó per delictes de lesions amb deformitat i lesions agreujades, i a una multa de 900 euros per delicte lleu de danys amb agreujants d'abús de superioritat i disfressa, per amb atenuant de reparació del dany --els acusats van pagar abans del judici les quantitats reclamades en concepte de responsabilitat civil--.

Les indemnitzacions imposades als dos condemnats per a les dues víctimes són d'11.950 euros i 19.100, respectivament, com havia sollicitat la Fiscalia.