Publicat 30/4/2019 15:34:46 +02:00CET

Condemnat a cinc anys de presó 'El Chicle' pel cas de la jove de Boiro

El Xiclet demana perdó als pares de Diana Quer: "Si pogués fer marxa enrere més de dos anys, ho faria"
Álvaro Ballesteros - Europa Press

SANTIAGO DE COMPOSTELLA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Secció Sisena de l'Audincia Provincial de la Corunya, amb seu a Santiago, ha condemnat a cinc anys i un mes de presó José Enrique Abuín Gey, lies 'El Chicle', pels delictes de detenció illegal consumat i agressió sexual en grau de temptativa, dels quals va ser víctima una jove a Boiro, uns fets que van passar el 25 de desembre del 2017.

Així, la resolució assegura que 'El Chicle' "va buscar des d'un principi i va aconseguir" privar la denunciant "de la seva llibertat ambulatria", i determina que la seva intenció era "ficar-la al cotxe i traslladar-la a algun lloc per satisfer el seu nim libidinós".

"No se li ocorre a aquest tribunal cap altra alternativa. La seva intenció no era la de robar-li diners o el mbil. El que pretenia era agafar el telfon de la víctima perqu no pogués demanar ajuda", estableix la sentncia, i rebutja l'argumentació en el judici de l'acusat.

Aquest cas, que va tenir lloc el Nadal del 2017, va propiciar el desenlla de la desaparició de Diana Quer, després que Abuín Gey fos detingut per aquest intent d'agressió i, finalment, conduís els agents a la nau d'Asados en qu havia amagat el cadver de la jove madrilenya 500 dies abans.

Així, l'acusació en aquest cas que també atribua a Abuín Gey un delicte d'agressió sexual --confirmat per la sentncia--, donar suport a la petició de la família de Diana Quer i de la fiscal, que també apunten al fet que 'El Chicle' tenia una motivació sexual en el moment de segrestar la jove madrilenya, independentment de les restes físiques que van poder localitzar-se. Aquest punt dona suport, en el cas de Diana Quer, a la petició de presó permanent revisable.