Publicat 6/5/2020 18:30:48 +02:00CET

Condemna de 14 anys per a tres Ángeles de l'Infern per un homicidi a Castellar (Barcelona)

Audiència de Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Van copejar a la víctima fins a deixar-la inconscient després d'una discussió en moto

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 14 anys de presó a tres integrants del grup Àngels de l'Infern per matar un home a cops en un polígon industrial de Castellar del Vallès (Barcelona) després d'una discussió mentre circulaven en moto.

El jurat popular va considerar provat que un dels autors del crim va discutir amb la víctima quan tots dos anaven amb moto per Sabadell (Barcelona) el 24 de setembre de 2017, i que es van desplaçar al polígon de la ciutat contigua per continuar la discussió, on un amic va acompanyar a la víctima.

Allí, el condemnat, Jaume C., va agredir la víctima "assestant-li diversos cops de puny i empentes, arribant a tirar-lo al terra, sense que l'amic d'aquest pogués fer res per evitar l'agressió", i li va posar un ganivet al coll per amenaçar-lo.

Jaume C. va cridar a un altre dels acusats, Alfonso F. L, per demanar-li ajuda en l'agressió, llançant amenaces que van fer que l'amic de la víctima s'anés del lloc.

Uns 20 minuts després, Alfonso F. va arribar al polígon al costat del tercer condemnat, Sergio C., i els tres van agredir la víctima "actuant amb la intenció comuna d'acabar amb la seva vida, o almenys amb coneixement de les altes probabilitats de fer-ho amb la seva conducta", segons relata el jutge en els fets provats de la sentència.

El jurat també considera provat que un dels tres, "actuant amb l'aquiescència i falta d'oposició dels altres dos --que col·laboraven eficaçment amb l'acció d'aquesta acusada en evitar amb la seva presència la defensa o fugida de la víctima--" li va pegar amb un bat beisbol, fent-li caure al terra.

Després, "li van continuar copejant repetidament mitjançant cops de puny i puntades en el cap i en la resta del cos" fins que va quedar inconscient al terra.

Els condemnats van marxar deixant-lo allà estès, i la víctima va quedar en coma i va morir dos mesos i mig després a causa d'un traumatisme cranioencefàlic que va provocar una lesió neurològica severa, que finalment va causar un fall multiorgànic.

INDEMNITZACIÓ DE 357.000 EUROS

El jutge ha condemnat els fets com un delicte d'homicidi dolós amb l'agreujant d'abús de superioritat, del que són culpables els tres, i també els imposa pagar, de forma conjunta, una indemnització de més de 357.000 euros.

El judici va començar el 12 de març i es va allargar fins al dia 18, per la qual cosa ha estat afectat per la pandèmia de coronavirus: no totes les sessions s'han fet a porta oberta, per limitar els riscos de contagi, i la sentència no s'ha dictat dins del termini habitual.