Publicat 2/4/2019 19:40:55 +02:00CET

Comuns i Podem acorden competir junts a Badalona contra Guanyem i ERC

Ple de l'Ajuntament de Badalona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

Podem Catalunya i Catalunya en Comú han arribat a un acord per concórrer junts a les eleccions municipals a Badalona, amb el que competiran junts contra el seu aliat en els passats comicis, Guanyem Badalona En Comú, que en aquesta convocatria ha decidit presentar-se amb ERC.

Segons han explicat fonts de la coalició de Podem i Catalunya en Comú a Europa Press, en les eleccions del 26 de maig aquests dos partits es presentaran sota les sigles En Comú Podem a Badalona.

"Les dues formacions aposten per construir una candidatura amb una proposta política basada en la defensa dels drets socials i per una solució pactada al conflicte de Catalunya", han concretat les fonts.

En els passats comicis, es va crear el "partit instrumental" 'Guanyem Badalona' al que es van adherir Podem, la CUP i el partit comunista i, després, es va fer una aliana amb els comuns, ICV i EUiA que va donar com resultat la marca electoral Guanyem Badalona en Comú.

Amb aquestes sigles, la seva candidata Dolors Sabater va aconseguir convertir-se en l'alcaldessa de Badalona, després d'un pacte entre partits contra el guanyador dels comicis --Xavier Albiol (PP)--.

Més tard, Podem va prendre la decisió d'abandonar Guanyem Badalona, per discrepncies internes i, en aquesta ocasió, els comuns han decidit conjuminar forces només amb Podem, i deixen a Sabater amb la marca Guanyem Badalona en Comú.

Per la seva banda, Sabater ha arribat a un acord per presentar una candidatura amb ERC, Avancem i Moviment d'Esquerres a Badalona, amb una candidatura que presentaran el dimecres a les 19.00 a la Plaa Roja de Badalona.

Aquestes formacions concorreran com a coalició a les municipals de maig i la presentació de la candidatura ser a crrec de Sabater i del regidor d'ERC a Badalona Oriol Lladó.