La Comunitat de Madrid introdueix el preu fix en el taxi, trajectes compartits i plans d'amortització de llicències

Publicat 8/2/2019 16:28:59CET
Referéndum de taxistas en el aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas para decidi
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

La Comunitat de Madrid ja té definit el nou reglament del taxi que recull l'opció de fer trajectes a preu 'tancat', sempre sota precontractació, la possibilitat de vehicle compartit, que es puguin fer plans d'amortització de llicències si els consistoris ho veuen oportú i que persones jurídiques (empreses) puguin ser titulars de llicència.

Així ho recull la modificació del decret autonòmic que ha elaborat la Conselleria de Transports, que ha avançat el diari 'ABC' i al qual ha tingut accés Europa Press, i que es portarà a Consell de Govern per ser aprovat. Segons aquesta informació, gairebé la totalitat de canvis substancials del reglament es duen a terme com a propostes del sector.

La titular d'aquest departament, Rosalía Gonzalo, va avançar dilluns passat en ple conflicte del taxi que no faria una reforma immediata per regular els VTC, en proposar una legislació des del consens entre tots dos sectors per tramitació ordinària, i apuntava a posar en marxa en breus aquest nou reglament per dotar de competitivitat el taxi.

Els taxistes van decidir aquest dimarts desconvocar la vaga després de no haver aconseguit les seves principals reivindicacions, perquè aspiraven a regular la precontractació temporal dels VTC, i aquest dimecres ja van tornar a circular per la regió per oferir els seus serveis.

En aquest reglament s'eleva la possibilitat que el taxi ofereixi servei amb capacitat de fins a nou places (en lloc de cinc) de cara a prevenir "intrusisme professional", se suprimeix la condició de no tenir antecedents penals per exercir la professió i també es retira el requisit de pèrdua de permís municipal si no s'ha exercit l'activitat abans de cinc anys.

També s'elimina la condició de ser resident de la Comunitat de Madrid per ser taxista però sí que s'estableix que el vehicle estigui domiciliat a la regió i es possibilita que un mateix titular pugui disposar de més de tres llicències en els casos dels "hereus forçosos o el cònjuge de l'anterior titular, en els casos de mort, jubilació per edat o incapacitat física o legal".

Un dels punts principals és l'opció de preu tancat amb contractació prèvia per a l'usuari, sobretot, pensat en trajectes d'origen i destinació de zero emissions. "Aquest preu no podrà superar el temps estimat pel recorregut conforme a les tarifes vigents ni ser inferior al que en resulti d'aplicar la reducció establerta, si calgués, per l'Ajuntament competent. Amb l'objectiu de garantir el compliment del règim tarifari, en els serveis en els quals les tarifes tinguin caràcter de màximes, el preu es calcularà sobre la base dels paràmetres utilitzats per a calcular les rutes en aquest tipus de serveis, que els facilitarà a tots aquells que els ho requereixin vetllant pel seu bon ús", apunta el decret.

A més i "a fi de garantir el compliment del règim tarifari, en els serveis en els quals les tarifes tinguin caràcter de màximes, el preu es calcularà sobre la base dels paràmetres utilitzats, per l'Ajuntament que es tracti, per calcular les rutes en aquest tipus de serveis, que els facilitarà a tots aquells que els ho requereixin, vetllant pel seu bon ús".

"Es possibilita que, en el cas dels serveis prèviament contractats, el lloc de recollida dels viatgers sigui en un municipi diferent al de la domiciliació de l'autorització de transport interurbà sempre que la destinació del servei sigui aquest últim municipi", afegeix la proposta normativa.

Una de les novetats és que els municipis integrats a l'àrea de prestació conjunta, previ informe de les associacions representatives, titulars i dels usuaris "podran promoure la prestació de serveis amb contractació prèvia per plaça amb pagament individual, sempre que això es trobi contemplat en la corresponent ordenança municipal, i es faci a través de qualsevol mitjà que permeti garantir els drets dels usuaris respecte a les tarifes".

Igualment i per raons d'ordenació del servei, previ informe de les associacions representatives del sector i centrals sindicals, l'Ajuntament "podrà establir un nombre màxim diari d'hores en les quals els vehicles adscrits a una llicència d'autotaxi puguin dur a terme serveis".

També s'inclou que l'arrendament, traspàs o cessió de la gestió de l'explotació de llicència n'impliqués l'extinció, la situació passa ara per part de certs titulars per una comissió al mes.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 5. 5

  Desallotgen 300 persones d'una urbanització pròxima al riu Tordera

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista