Publicat 22/10/2019 12:38:57 +02:00CET

En Comú diu que la llibertat dels presos del procés és "indispensable" per trobar una solució

Gerardo Pisarello
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El secretari primer del Congrés i diputat d'En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha defensat aquest dimarts que la llibertat dels presos del procés sobiranista català és una condició "indispensable" per trobar una solució política en aquesta comunitat.

En declaracions als periodistes abans d'assistir a la reunió de la Diputació Permanent del Congrés, Pisarello ha remarcat que Sánchez ha d'entendre d'una vegada per totes que a Catalunya no hi haurà una solució "mentre els condemnats no tornin a casa seva", una condició, al seu parer, "indispensable" perquè hi hagi diàleg polític.

En aquest punt, ha reivindicat les dues propostes que va plantejar aquest dilluns la seva formació per indultar els condemnats o reformar el Codi Penal per derogar el delicte de sedició, pel qual estan condemnats els líders independentistes. Qualsevol d'elles, segons Pisarello, "permetria als condemnats sortir al carrer, reprendre el diàleg i rebaixar la tensió".

SÁNCHEZ I TORRA HAN DE DEIXAR DE JUGAR "AL TELÈFON TRENCAT"

No obstant això, ha lamentat que ni el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ni el cap de l'Executiu català, Quim Torra, estiguin "a l'altura de les circumstàncies" i s'hagin mostrat "incapaços" de plantejar "un espai real de diàleg" ni de posar sobre la taula "cap solució".

El primer, segons ha criticat, perquè només ofereix un article de la Constitució, el 155, i només parla d'aplicar la llei de seguretat nacional, i el segon perquè insisteix en una unilateralitat màgica que és criticada dins del seu propi partit.

Així, Pisarello ha demanat a tots dos dirigents que deixin de jugar "al telèfon trencat" i compleixin amb la seva obligació de "dialogar" per trobar una sortida "política" a la situació que travessa Catalunya.