BARCELONA, 25 març (EUROPA PRESS) -
Comsa Corporació preveu facturar uns 1.200 milions d'euros aquest 2018 gràcies als mercats internacionals, que creixeran entre un 8% i 10%, mentre que a Espanya es preveu un repunt d'entre un 2% i un 3%, alhora que la companyia continua amb la seva política de desinversions per mantenir el focus del seu negoci en infraestructures i enginyeria.
Així ho han explicat en una entrevista d'Europa Press el president de Comsa, Jorge Miarnau, i el conseller delegat d'Infraestructures i Enginyeria de la companyia, Guillermo Lorenzo.
"A Espanya estem expectants amb els projectes de l'estació de la Sagrera, l'alta velocitat, els accessos al Port de Barcelona i els soterraments anunciats a L'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat o Montcada i Reixac (Barcelona)", ha dit Miarnau en al·lusió als diversos anuncis de reactivació d'obres a Catalunya.
La companyia va tancar l'exercici el 2017 amb una facturació de 1.080 milions, la qual cosa suposa un creixement del 5% gràcies a la seva expansió internacional.
Comsa, empresa de la qual la família Miarnau controla un 70% i la família Sumarroca un 30%, compta amb filials a Argentina, el Brasil, Mèxic, el Perú, Colòmbia, Suïssa, França, Suècia, Polònia i Lituània, i també té presència en altres països mentre executa els projectes que li han estat adjudicats.
CONTRACTES A SUÈCIA I COLÒMBIA
Actualment, Comsa té "grans expectatives" sobre l'adjudicació de dos contractes, un a Suècia per a un túnel de carretera i un altre a Colòmbia sobre sistemes intel·ligents de transport en el trànsit, que podrien tenir llum verda en un mes.
El contracte de Suècia està valorat en uns 33 milions d'euros i el de Colòmbia entre 80 i 100 milions, perquè hi ha part dels treballs, que d'aconseguir-se la seva adjudicació, es realitzarien en UTE.
Comsa compta amb una plantilla de 7.785 professionals, dels quals més de 4.000 són internacionals i 3.600 es troben a Espanya: "Aquest any no esperem reduccions de plantilla a Espanya si el mercat es comporta com preveiem".
DESINVERSIONS
Respecte a l'acord per refinançar 719 milions d'euros de deute amb vuit bancs tancat al desembre de 2016 amb venciment al desembre de 2020, tots dos directius han assegurat que "s'està complint el pla".
Aquest acord incloïa un programa de desinversions d'actius dels negocis que no formessin part de les divisions d'infraestructures i enginyeria, el seu negoci 'core' i que ha d'aconseguir un 70% dels ingressos en aquest període.
Així, Miarnau ha indicat que aquest 2018 es preveuen tancar les desinversions en els seus negocis de concessions, medi ambient i energies renovables per un valor conjunt que podria superar els 100 milions d'euros, si bé ha puntualitzat que "les negociacions estan encara en marxa".