Actualitzat 10/03/2021 16:05 CET

La compravenda d'habitatges a Barcelona va caure un 11,9% l'últim trimestre del 2020

L'Ajuntament de Barcelona estrena un aplicatiu per seguir les transaccions immobiliàries de la ciutat.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'Ajuntament estrena un aplicatiu per seguir les transaccions immobiliàries de la ciutat

BARCELONA, 10 mar? (EUROPA PRESS) -

Les transaccions d'habitatges a Barcelona van descendir un 11,9% durant el quart trimestre del 2020 pel "panorama d'incertesa" a causa de la pandèmia de la covid-19, segons l'Oficina Municipal de Dades (OMD) de l'Ajuntament.

La publicació de les dades coincideix amb la presentació aquest dimecres de l'aplicació Compravendes de Propietats Immobiliàries de Barcelona de l'OMD, i que segons el regidor de Presidència, Jordi Martí, permetrà seguir el mercat immobiliari de la ciutat "gairebé a temps real".

Aquesta eina té l'objectiu d'oferir una visió de les transaccions de propietats immobiliàries registrades i reflectir la dinàmica del mercat pel que fa a les operacions, preus i ubicacions, ha afegit Martí.

En relació amb el conjunt de propietats immobiliàries, les dades de l'últim trimestre del 2020 revelen un descens del nombre de transmissions globals registrades (-17,1%) i de la superfície transmesa (-20,4%) en relació amb el mateix trimestre del 2019.

Sobre els preus, el preu mitjà d'aquest període és de 3.130 euros el metre quadrat, mentre que el preu unitari mitjà se situa en els 267.000 euros, i en termes de metres quadrats s'observa un repunt a l'alça "sorprenent" pel context de crisi.

EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

La informació que conté ha estat elaborat per l'OMD a partir de les actes notarials de la compravendes de propietats immobiliàries, i el lloc web mostra una visió general i evolutiva de diferents indicadors.

Entre aquests indicadors, destaca el nombre d'operacions i la superfície per tipologia d'immoble, la personalitat jurídica i nacionalitat dels compradors, i el preu i superfície de les propietats venudes.

El director de l'OMD, Màrius Boada, ha explicat que les dades són anònimes i que s'han "modelitzat" per oferir valors homogenis i comparables en termes temporals i territorials, i aquestes dades s'actualitzaran de manera setmanal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés