Publicat 12/5/2020 12:46:05 +02:00CET

La compravenda d'habitatge s'ensorra un 33% durant la segona quinzena de març a causa de la crisi

Edifici d'habitatges
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La compravenda d'habitatge va caure un 33,8% durant la segona quinzena del mes de març a causa del confinament per la pandèmia, segons es desprèn de l'estadística registral immobiliària del primer trimestre de l'any que elabora el Col·legi de Registradors de la Propietat.

En aquest sentit, els registradors assenyalen que l'impacte de la crisi sanitària s'aprecia durant el tercer mes de l'any amb una caiguda del 20% de les compravendes totals d'immobles i de gairebé el 18% específicament en habitatges.

En relació amb el finançament, el nombre d'hipoteques construïdes a través de la inscripció registral va baixar durant el mes de març gairebé un 14% en el total d'hipoteques i una mica més del 12% en les hipoteques sobre habitatge.

Per apreciar amb més claredat l'impacte de l'estat d'alarma, els registradors han extractat la informació de la segona quinzena del mes de març, en la qual s'observa una caiguda del 33,8% de les compravendes totals i el mateix descens en les compravendes d'habitatge.

D'aquesta manera, l'estadística dels registradors revela que l'activitat hipotecària va baixar durant la segona quinzena del mes de març amb gairebé un 29% del total de les hipoteques constituïdes i més d'un 27% les hipoteques constituïdes sobre habitatges.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 4. 4

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants