Publicat 11/02/2024 14:04

El complex procés de compra d'habitatge augmenta la petició de 'personal shoppers' immobiliaris

Archivo - Edificis vists des del mirador del Poble Sec (Barcelona)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Un seminari amb experts explicarà com evitar aquesta "selva immobiliària"

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El complex procés de compra d'un habitatge ha augmentat el nombre de peticions d'assessorament als 'personal shoppers' immobiliaris (PSI), professionals que assessoren sobre lleis, pressupost, derrames o possibles conflictes amb els futurs veïns.

Així ho explica a Europa Press l'advocada especialitzada en Dret Immobiliari i presidenta de l'Associació Espanyola de Personal Shoppers Immobiliaris, Helena Gallardo, que, juntament amb l'agent immobiliari, Jordi Clotet, impartiran el 17 febrer a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona un seminari per explicar com afrontar aquesta "selva immobiliària", en paraules de Gallardo.

Segons dades de l'OCU, que el 2023 va rebre més de 25.000 reclamacions sobre qüestions d'habitatge, 1 de cada 5 persones es penedeix d'haver-lo comprat, la qual cosa segons l'advocada, demostra l'"alt preu emocional" que en ocasions provoquen aquests processos.

Gallardo explica que "és molt ampli el ventall de dubtes, ja que la compra d'una casa abasta diferents aspectes: econòmics, legals, tècnics o fiscals i per això, al comprador l'assalten milers de preguntes, tot i que la principal és com tenir accés a habitatges que no estan en el mercat o en els principals portals immobiliaris".

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Els seus clients es pregunten si és el moment de comprar, si el preu de venda és correcte, com gestionar la hipoteca al banc o què fer si l'habitatge té esquerdes, humitats o afectacions urbanístiques.

L'advocada assegura que el nombre de peticions d'assessorament augmenta cada any no només per l'increment de preus, sinó principalment perquè "el comprador té més consciència que ha de delegar un procés tan complex a un professional expert que el representi".

Els honoraris d'un 'personal shopper' immobiliari es fan a mesura per a cada comprador en funció de les característiques de la seva petició, "no és un percentatge, a diferència de les immobiliàries, perquè l'objectiu és que el client compri el més econòmic possible i això no li repercuteix en els seus honoraris", indica la lletrada.

"Els honoraris no són un obstacle perquè contractin un personal shopper, sobretot quan veuen el valor que el seu servei els aportarà en el global de l'operació, ja que moltes vegades la negociació que fa el PSI o l'accés a habitatges que no estan en el mercat supera els honoraris", afirma Gallardo.

Gallardo i Clotet --autor del llibre 'Las 7 puertas. Cómo comprar tu vivienda y acertar' que ha intervingut directament en 6 mil compravendes i ha visitat 15 mil habitatges--, són cofundadors de l'empresa Nexitum i comptaran en el seu seminari amb la notària Rosa María Pérez, els arquitectes Marta Labaila i Jordi Pérez, l'assessor immobiliari Antonio Paretas i els 'personal shoppers' immobiliaris Susana Ribalta i Jeremey Parker.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés