Publicat 28/5/2020 21:43:01 +02:00CET

El Comitè d'empresa de Nissan ratlla el tancament de "terrorisme empresarial"

Un treballador de la planta de producció de Nissan a Barcelona aixeca el puny en l'exterior de la fàbrica en la Zona Franca el dia en el qual fabricant japonès d'automòbils ha decidit tancar-la. A Barcelona, Catalunya (Espanya), a 28 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Els treballadors demanen la dimissió del president d'Anfac

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El Comitè d'empresa de Nissan a Catalunya ha qualificat aquest dijous de "veritable terrorisme empresarial" el tancament de les plantes de Sant Andreu de la Barca, Montcada i Zona Franca (Barcelona) de l'automobilística japonesa, segons un comunicat.

"La decisió que ha pres la companyia és una veritable massacre cap al teixit industrial a Barcelona, Catalunya i Espanya", han lamentat els treballadors, que han recordat que la decisió afecta a milers de llocs de treball directes i indirectes.

Han acusat els directius de Nissan de no escoltar les seves propostes i d'acabar "matant una marca a nivell espanyol i europeu i, encara pitjor, desenes de milers de llocs de treball a Espanya".

També han culpat el director de Fabricació de Mitsubishi --del mateix grup que Nissan-- i president de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Jose Vicente de los Mozos, del qual han demanat la dimissió.

Els treballadors han acusat a De los Mozos "d'atemptar directament contra els interessos de l'associació que presideix" ja que consideren que ha preferit la deslocalització de Nissan en comptes de defensar les plantes productives de Catalunya.

REUNIÓ AMB LA GENERALITAT

En el seu escrit, els treballadors s'han referit també a la reunió mantinguda aquest divendres a la tarda amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers Àngels Chacón (Empresa) i Chakir El Homrani (Treball).

Han dit que el Govern ha mostrat el seu suport als treballadors i el seu desig de donar una solució a la voluntat de tancament de Nissan, i que Torra ha assegurat que la decisió de la companyia "pot ser reversible".

Segons els membres del Comitè d'empresa, la Conselleria de Treball ha proposat "una unitat d'acció" entre seccions sindicals, administracions, proveïdors i subcontractistes davant la resolució de l'empresa.

CONTINUAR AMB LES PROTESTES

"Som competitius i hem fet molts esforços que no s'han vist recompensats amb productes, planificats malament, que haurien fet la fàbrica molt més rendible", han dit els empleats, i han afegit que el Govern els recolzarà en defensar la competitivitat de les plantes davant l'empresa.

El Comitè ha promès seguir protestant: "Malgrat les bones paraules dels representants de la Generalitat per recolzar la defensa de la indústria, hem de seguir amb la lluita i la mobilització perquè aquest interès que mostren ara les administracions no quedi en l'oblit amb el pas dels dies".