Publicat 26/3/2019 18:11:00 +01:00CET

El comit d'empresa de Nissan assegura que no es garanteix el futur de la planta de Barcelona

Nissan explica su plan para reducir la plantilla en Barcelona entre 400 y 500 em
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El comit d'empresa de Nissan a la Zona Franca de Barcelona i Montcada i Reixac (Barcelona) ha lamentat aquest dimarts "la falta d'una aposta que garanteixi el futur de Nissan a Barcelona".

Així ha reaccionat a la proposta de la companyia de reduir la plantilla en unes 600 persones per fer front a la situació de la devallada de produccions, ha informat CCOO de Catalunya aquest dimarts en un comunicat.

L'rgan de representació posa de manifest que en les mesures no consta la possibilitat de fabricar un nou model de vehicle que pugui fer augmentar els baixos nivells de producció existents.

Per aix, fa una valoració negativa de l'anunci, perqu només significa "un emplastre" davant de situacions de calat estructural en qu es troben les planes de Barcelona i Montcada i Reixac, segon ells.

Ha recordat que han presentat diverses peticions perqu es presenti un pla industrial que contempli el manteniment de l'ocupació i l'activitat de Nissan.

"Manifestem el compromís de fer front a una negociació que ha de garantir les condicions socials que fins ara hem acordat per a totes les persones que es poden veure afectades i les garanties d'ocupació en el present i el futur per a la resta de la plantilla", ha opinat el comit.

MODEL DE FBRICA

El comit seguir instant les institucions al fet que s'impliquin a garantir el futur de l'empresa a Barcelona: "Tenim presents totes les reunions que hem mantingut amb les administracions públiques".

Així mateix, ha demanat a la companyia que aclareixi el model de fbrica que vol, si est preparada per afrontar els canvis que es produiran en el sector de l'automoció i com preveu mantenir l'ocupació en el futur.

El comit d'empresa explicar aquest dimecres en roda de premsa el seu posicionament i propostes sobre l'anunci fet per la companyia, que també preveu una inversió de 70 milions d'euros per a una nova planta de pintura.