Publicat 14/10/2019 13:48:00CET

La Comissió Europea "respecta totalment" la sentència

Interior del Parlament Europeu (Arxiu)
Reuters - Archivo

BRUSSEL·LES, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea "respecta totalment" la sentència condemnatòria que ha dictat aquest dilluns el Tribunal Suprem contra els líders de l'independentisme a Catalunya, un assumpte que, recorda Brussel·les, és de caràcter "intern" i que ha de ser resolt dins de l'ordre constitucional espanyol.

"La Comissió Europea no comenta les decisions de tribunals nacionals. La nostra posició és ben coneguda i no ha canviat: continua sent un assumpte intern d'Espanya que ha de ser resolt en línia amb el seu ordre constitucional", ha dit en una roda de premsa a Brussel·les la portaveu de l'Executiu comunitari, Mina Andreeva.

Així, la portaveu comunitària ha expressat que Brussel·les "respecta totalment l'ordre constitucional espanyol, incloses les decisions dels tribunals" i s'ha negat a fer més comentaris sobre la situació a Catalunya.

Pel que fa a les manifestacions a Catalunya en protesta per la sentència i en ser preguntada si la Comissió veu amb por que pugui haver-hi inestabilitat, Andreeva ha resolt la qüestió i ha apuntat que "el dret a manifestar-se pacíficament i a expressar l'opinió de cadascú està garantit a tota la Unió Europea".