Publicat 8/4/2019 19:42:51CET

La Comissió Europea obre un fòrum per provar els seus principis per al desenvolupament d'una IA ètica

COMISIÓN EUROPEA

MADRID, 8 Abr. (Portaltic/EP) -

La Comissió Europea ha iniciat una fase pilot amb la qual pretén conèixer si el desenvolupament d'una Intel·ligència Artificial (IA) ètica i fiable és possible així com la seva implantació, amb l'objectiu de generar confiança amb una IA centrada en l'ésser humà.

Aquest dilluns, l'executiu comunitari ha convidat tant autoritats com ha membres de la indústria i d'instituts d'investigació perquè provin els principis detallats pel grup Grup d'Experts d'Alt Nivell d'Intel·ligència Artificial (AI HLEG), en el seu primer esborrany, com ha informat en un comunicat.

El passat mes de desembre, l'AI HLEG, integrat per 52 membres, va publicar el seu primer esborrany de principis rectors per al desenvolupament d'una "intel·ligència Artificial centrada en l'ésser humà".

La UE defensava en aquest primer esborrany que aquestes tecnologies han d'estar basades en diversos drets fonamentals, resumits en cinc: fer el bé, no fer el mal, autonomia dels humans, justícia i que les seves accions siguin explicables.

A principis del 2020, una vegada finalitzi aquesta fase pilot, el grup d'experts de la IA revisarà la informació obtinguda i avaluaran els resultats per establir els següents passos a prendre.

Divendres passat la Comissió Europea va presentar la seva aproximació a la Intel·ligència Artificial per al mercat únic digital a través d'un document en el qual exposa la seva visió d'aquesta tecnologia, que considera que "pot millorar significativament la vida de les persones i portar beneficis importants a la societat i a l'economia europees".

Entre les aplicacions d'aquesta tecnologia, la Comissió ha destacat "millores en el sector sanitari, una administració pública més eficient, transport més segur, una indústria més competitiva i cultius sostenibles".

La UE ha destacat tres pilars per al desenvolupament de la IA, que passen pel desenvolupament tant en el sector privat com en el públic, la preparació per als canvis socioeconòmics causats per la tecnologia, i, en últim lloc, el desenvolupament d'un "marc ètic i legal apropiat".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.