Publicat 21/6/2020 14:33:11 +02:00CET

La Comissió Europea concedeix una ajuda de mig milió d'euros a sis clústers catalans

Comisión Europea
Junta - Archivo

   BARCELONA, 21 juny (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea ha concedit 519.000 euros d'una línia d'ajuda a la innovació a sis clústers catalans dels sectors de la il·luminació, l'alimentació, l'embalatge, les 'smart cities', la mobilitat i l'esport.

   Així, "Catalunya ha captat el 14,4% del total del pressupost de la línia d'ajudes, a pesar que representa l'1,5% de la població de la Unió Europea", ha destacat la Conselleria d'empresa i Coneixement en un comunicat aquest diumenge.

   El director de la unitat de clústers de l'agència per a la competitivitat Acció, Joan Martí, ha destacat que aquestes xifres "posen de manifest la fortalesa dels clústers catalans en el context europeu".

   També ha afirmat que les política de la Generalitat sobre clústers --agrupacions d'empreses en coalició amb universitats i centres tecnològics-- estan alineada amb les "recomanacions i programes que impulsa la Unió Europea".

   Dotada amb un pressupost de 3,6 milions d'euros, la línia Cosme Cluster Excellence de la Comissió ha adjudicat aquestes ajudes per valor de mig milió als grups catalans Clúster Digital, Clúster Foodservice, Packaging Cluster, Clúster d'Il·luminació de Catalunya (CICAT), Railgrup i el clúster de la indústria de l'esport Indescat.

Contador