Publicat 14/2/2019 17:16:33CET

La comissió d'empresa del Parlament suspn la seva sessió per falta de qurum

Parlament de Catalunya
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS) - Archivo

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament ha aixecat la seva sessió d'aquest dijous a la tarda poc després d'iniciar-se per falta de qurum per a les votacions en no assistir els diputats de JxCat, ERC i la CUP.

En la sessió estava prevista la votació i la posterior compareixena del secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, qui esperava a l'exterior de la sala el resultat de la votació.

La presidenta de la comissió, Laura Vílchez (Cs), davant de la falta de qurum --els diputats independentistes no l'havien avisat per la votació de la compareixena i el debat i votació de les diferents propostes i proposició de modificació de llei de comer, serveis i fires, ha afirmat: "En contra de la meva voluntat aixeco la sessió".

La diputada de Cs María Luz Guilarte ha expressat la indignació per l'absncia dels partits independentistes, i ho ha considerat un "frau a la ciutadania", davant la qual cosa ha dit que la seva formació seguir complint, i el del PP Santi Rodríguez ha afirmat que la decisió demostra a qui interessen els problemes dels catalans i a qui els seus propis.

Des del PSC, Alicia Romero ha respectat la decisió, per ha considerat que l'obligació dels diputats és assistir al Parlament, i ha sostingut que els independentistes "s'equivoquen" perqu es poden reivindicar drets per sense perjudicar l'activitat parlamentria, i Lucas Ferro (comuns) ha mostrat la seva solidaritat amb els dirigents sobiranistes jutjats i ha esperat que aviat es reprengui l'activitat parlamentria.