Publicat 11/10/2019 22:44:41 +02:00CET

El comissari en cap dels Mossos recalca que compliran les ordres de jutges i fiscals

Eduard Sallent (Mossos)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Demana als agents confiança en les decisions de la cúpula del cos

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha recalcat aquest divendres al cos que compliran "en tot moment" les ordres que els donin jutges i fiscals.

En una carta a la qual ha tingut accés Europa Press, ha explicat que, davant les properes mobilitzacions que es preveuen a Catalunya, han dissenyat un dispositiu "en el qual col·laborarà activament" amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Sallent ha dit als Mossos que el "nou període de mobilitzacions massives" aconseguirà la seva màxima intensitat la setmana vinent --quan es publiqui la sentència del Tribunal Suprem (TS) del judici a el 1-O-- i es perllongarà fins a mitjans de novembre.

Ha explicat que la planificació de les accions de la policia catalana davant les mobilitzacions ha estat complexa, i que han fet un "plantejament progressiu de jornades i horaris" per conciliar la necessitat de desplegament d'unitats amb el descans dels agents.

També ha advertit els agents que els propers dies "es publicarà molta informació interessada dels uns i els altres" sobre el treball dels Mossos, i ha demanat als agents que confiïn en les decisions de la cúpula del cos.

"Som conscients de l'esforç que hem de fer davant aquestes circumstàncies i us agraïm l'elevat compromís i professionalitat", ha dit el comissari en cap al cos de Mossos.