Publicat 27/10/2020 19:52

El comer digital andorr demana desbloquejar l'accés a plataformes de pagament 'online'

La periodista Noemí Rodríguez, Marc Saladie, fundador de Replayers, i Snia Yebra, directora general de Gallery.
CEA

La Confederació Empresarial Andorrana analitza les necessitats de desenvolupament digital

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 27 (EUROPA PRESS)

El sector del comer electrnic andorr demana un marc regulador que permeti desbloquejar l'accés a plataformes de pagament 'online' com Paypal i a plataformes logístiques com Amazon.

És una de les demandes que s'han plantejat en la taula rodona organitzada per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) centrada en els negocis digitals, ha explicat l'organització empresarial en un comunicat aquest dimarts.

La taula rodona ha comptat amb la participació de Marc Saladie, fundador de Replayers, empresa del sector dels jocs 'online', i de Snia Yebra, directora general de Gallery, empresa de venda de moda femenina.

La principal conclusió del debat --ha destacat la CEA-- és que "la fiscalitat competitiva no és l'únic element a tenir en compte a l'hora d'atreure empreses del sector de l''online', i tampoc no ser suficient per garantir que aquest tipus d'iniciatives es quedin al país".

DIFICULTATS

Els representants del sector 'online' han enumerat alguns dels obstacles als quals s'enfronten, "més enll de les dificultats burocrtiques amb les quals es troben tots els projectes empresarials".

La falta d'un marc regulador que desbloquegi l'accés als sistemes de pagament 'online' o a plataformes logístiques és una de les "assignatures pendents que dificulten la implantació d'un negoci digital al país, així com el desenvolupament d'una branca online als negocis tradicionals", segons ha destacat la CEA.

"Faria falta incentivar la creació d'un ecosistema innovador i digital al país, per crear sinergies entre els emprenedors", afegeix l'organització empresarial.

En aquest sentit, Saladie ha cridat a reflexionar sobre la situació al país: "Ens hauríem de preguntar per qu negocis que s'implanten en pasos de la Unió Europea com Irlanda o Estnia no s'implanten a Andorra".

CONNEXIÓ DIRECTA

D'altra banda, s'ha plantejat la necessitat de disposar d'un aeroport internacional per crear un "ecosistema favorable als negocis digitals".

Tant Saladie com Yebra han assenyalat que "cal fer els esforos i les inversions que faci falta per garantir que l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell tingui connexions internacionals".

La sessió també ha analitzat les possibilitats del sector 'online' i disposar d'una zona franca al país per gestionar l'estoc del comer tradicional a Andorra, a més de l'opció de comptar amb una zona franca al Port de Barcelona per dur a terme comer internacional 'online'.