Publicat 13/5/2020 16:24:17 +02:00CET

Comerç aclareix que el que es prohibeix són les aglomeracions a les botigues i no pas les rebaixes

Una dona passeja al costat d'una botiga de moda de Madrid.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha aclarit, a petició de la patronal de comerç tèxtil Acotex, que el que es prohibeix als establiments físics són les aglomeracions i no pas la possibilitat de fer rebaixes i promocions.

D'aquesta manera, el departament de Reyes Maroto ha aclarit l'ordre que el Ministeri de Sanitat ha publicat en el BOE aquest dimarts, el qual assenyala que "les botigues no podran anunciar ni dur a terme accions comercials que puguin produir aglomeracions".

En aquest sentit, Comerç ha precisat, en una comunicat que ha enviat a Acotex i al qual ha tingut accés Europa Press, que "cal interpretar la norma en el sentit que el que es prohibeix són les aglomeracions i no pas la possibilitat de fer rebaixes i promocions".

Segons el Ministeri, restringir les rebaixes o promocions requeriria una modificació de la llei d'ordenació del comerç minorista i, per tant, es tracta d'una mesura que pretén evitar "les aglomeracions que poden provocar aquestes accions comercials".

El departament de Reyes Maroto assenyala que és possible fer rebaixes i promocions als comerços físics sempre que estiguin en condicions d'adoptar mesures per evitar que hi hagi aglomeracions a conseqüència d'aquestes rebaixes o promocions.

Contador