Publicat 11/5/2020 12:42:04 +02:00CET

Comencen les obres per portar fibra òptica a deu capitals de comarca catalanes

Un operari treballa en l'obra d'un edifici durant el dia 45 de l'estat d'alarma decretat pel Govern per la pandèmia del Covid-19, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 28 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

Les obres per desplegar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat en deu capitals de comarca catalanes han començat aquest dilluns amb les del tram comprès entre Bagà (Barcelona) i Puigcerdà (Girona), segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

La fibra òptica arribarà a les capitals de comarca de Puigcerdà (Girona), Moià (Barcelona), Falset, Gandesa, Montblanc, Valls (Tarragona), Borges Blanques, Solsona, Sort i Vielha (Lleida), i connectarà a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

Els trams que es començaran a executar aquest mes de maig són els de Castellterçol-Moià, Súria-Solsona (Barcelona); Vendrell-Valls, Valls-Montblanc, Móra la Nova-Falset, Tortosa-Gandesa (Tarragona); Mollerusa-Les Borges Blanques, Llavorsí-Vielha i Llavorsí-Sort (Lleida), a més del de Bagà i Puigcerdà.

El Govern va declarar aquestes obres d'emergència amb la voluntat de "garantir la connectivitat en tot el territori", en el marc de la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus.

Es preveu que la xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a totes les capitals de comarca i als municipis al seu pas aquest 2020, amb una cobertura del 84% de la població catalana.

Contador