Publicat 11/3/2019 16:48:25 +01:00CET

Comença el testimoniatge de treballadors d'Unipost, on es van confiscar 45.000 targetes censals de l'1-O

AS
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La sessió del judici del procés d'aquest dilluns s'ha reprs al Tribunal Suprem amb el testimoniatge d'Albert Planas, que va ser cap de Producció d'Unipost a Catalunya. A les seus d'aquesta companyia a Terrasa i Manresa la Gurdia Civil va confiscar el 19 de setembre del 2017 un total 45.240 targetes censals i cartes certificades a nom dels components de les meses electorals de l'1 d'octubre.

A més de Planas també han estat citats per aquest dilluns el treballador de la mateixa companyia Francisco Juan Fuentes i el responsable de producció d'aquesta empresa Antonio Manuel Santos.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia les despeses del subministrament de paperetes, del cens electoral i citacions als membres de les meses de votació (dutes a terme per Unipost, per un import total de més de 950.000 euros) es van dividir entre diverses conselleries de la Generalitat.

Tancar el calendari previst per aquest dilluns el qui va ser encarregat de projectes del Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació (CTTI) David Palanqués, si bé aquest treballador és probable que no declari per estar imputat en la causa en qu el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona investiga l'organització de l'1-O.