Publicat 12/2/2019 11:43:11 +01:00CET

Comença el judici per rebel·lió al Suprem amb els acusats asseguts junts al banc dels acusats

El Tribunal Suprem comena el judici al procés
Pool

Junqueras i els altres 11 líders independentistes s'enfronten a penes d'entre 7 i 25 anys per part de la Fiscalia

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El judici pel procés independentista a Catalunya ha comenat a celebrar-se aquest dimarts al Tribunal Suprem poc després de les 10 del matí amb els dotze encausats asseguts junts al banc dels acusats situat davant dels set magistrats que jutjaran la causa, i han renunciat d'aquesta manera a la prerrogativa que se'ls va concedir d'assistir a les sessions asseguts al costat dels seus lletrats.

L'únic que duu lla groc és l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Snchez, mentre que els exconsellers tenen un pin institucional de la seva condició de membres del Govern.

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha iniciat la vista advertint, i citant jurisprudncia del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que cadascun dels advocats disposar de mitja hora per exposar els seus allegats previs.

El judici ha comenat passades les deu i vint del matí, amb un cert retard a causa del temps que ha estat necessari per acreditar la gairebé vintena d'advocats, els familiars que acompanyen els líders independentistes encausats, el públic i els centenars de periodistes acreditats per al judici, que feien cua minuts abans de l'hora d'obertura del palau de justícia a les 8 del matí.

Després dels advertiments de Marchena, la lletrada judicial ha procedit a llegir un resum de l'escrit de la Fiscalia en qu detallava quins delictes s'imputen a cadascun dels encausats.