BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -
La Cúpula de Les Arenas de Barcelona acull des d'aquest divendres fins al diumenge la primera edició de la Fira Àpat, un certamen que té la participació de 70 expositors i que té com a objectiu generar trobades amb distribuïdors, comerciants, cuiners, responsables de restaurants i hotels i el públic general.
L'objectiu és potenciar la relació dels professionals de l'alimentació i del públic en general amb els productors d'aliments amb distintiu de qualitat a Catalunya, ha informat la Conselleria d'Agricultura en un comunicat.
Els distintius de qualitat i la venda de proximitat seran els protagonistes del certamen, ja que es farà difusió del logotip de la bena de proximitat i es donarà informació sobre aquest tipus de venda, les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP) i l'artesania alimentària.
A la inauguració de la fira han assistit la directora dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Agricultura, Neus Ferrete, i la sotsdirectora d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries, Mireia Medina.
El Departament dirigit per Jordi Ciuraneta ha recolzat aquesta política de distinció de qualitat en els productes agroalimentaris per la seva relació amb el territori.