Publicat 24/8/2019 10:38:29 +02:00CET

Comença amb normalitat el primer dia de vagues simultànies a l'aeroport de Barcelona

Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona.
EUROPA PRESS

Iberia xifra en un 10% el seguiment de l'atur del personal de terra

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El primer dia de vagues simultànies a l'aeroport de Barcelona --a la vaga indefinida de vigilants dels filtres de seguretat se suma a partir d'aquest dissabte una vaga del personal de terra d'Iberia-- ha arrencat amb normalitat a les terminals.

Fonts d'Aena han explicat a Europa Press que no hi ha hagut més cancel·lacions de vols a part de les ja previstes i que el temps d'espera per passar el filtre de seguretat ha estat d'entre 10 i 15 minuts fins a les 9.00 hores.

Les mateixes fonts han afirmat que a les pantalles que informen sobre les sortides de vols apareixen viatges cancel·lats, però es tracta d'anul·lacions previstes amb anterioritat.

Asseguren que les aerolínies han avisat els passatgers afectats per les cancel·lacions, per la qual cosa els usuaris no estan acudint a l'aeroport.

"SENSE INCIDÈNCIES", SEGONS IBERIA

En un comunicat, l'aerolínia Iberia ha afirmat que les primeres hores de la vaga han transcorregut "sense incidències", que s'estan complint els serveis mínims i que el seguiment per part del personal de terra és del 10%.

A causa de la vaga d'aquests treballadors, Vueling ha cancel·lat 112 vols --46 el dissabte i 66 el diumenge--, la qual cosa ha afectat uns 18.000 passatgers, i Iberia ha cancel·lat sis vols.

Els treballadors de l'aerolínia ja van fer vaga el dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol amb les mateixes reclamacions: que els treballadors eventuals passin a ser fixos.

D'altra banda, els vigilants dels filtres de seguretat, treballadors de Trablisa, estan en vaga indefinida des del 9 d'agost per reclamar millores en les condicions laborals.