Publicat 20/03/2019 12:22

Colonial obre la porta a la possible venda de les seves naus logístiques, valorades en gairebé 500 milions

Economia.- ING concedeix un préstec sostenible de 75,7 milions a Colonial
COLONIAL - Archivo

Manté l'aspiració d'estendre's a un altre país europeu

MADRID, 20 març (EUROPA PRESS) -

Colonial ha obert la porta a una eventual venda de la seva cartera de 15 naus logístiques, que sumen una mica més de mig milió de metres quadrats de superfície i que a tancament del 2018 presentaven un valor de mercat d'uns 480 milions d'euros.

"Hem obert un període de reflexió estratgica per analitzar les diferents alternatives, com pot ser la desinversió o altres", ha indicat el conseller delegat de la companyia, Pere Viñolas, sobre aquests actius.

D'aquesta manera, la socimi obre la possibilitat a vendre aquests actius heretats d'Axiare, la socimi que va comprar l'any passat, tal com el diari 'Cinco Días' avana en l'edició d'aquest dimecres.

Al comenament, Colonial va apostar per mantenir aquests centres en cartera malgrat que no formaven part del seu tradicional negoci de lloguer de la cartera d'oficines que té al centre de Madrid, Barcelona i París, valorada en 9.942 milions d'euros.

No obstant aix, la companyia s'obre ara a la desinversió, de la mateixa manera que ja va fer l'any passat amb altres immobles, fins i tot d'oficines, procedents d'Axiare que no considerava estratgics.

L'eventual arribada al mercat d'aquests centres logístics tindria lloc en plena ala de la demanda d'aquest tipus d'actius, impulsada per l'auge que el comer electrnic registra al país.

En concret, Colonial compta amb quinze centres logístics, que sumen 560.382 metres quadrats de superfície i situats en les principals vies d'accés a Madrid, Barcelona i Sevilla.

TERCER PAÍS

En la seva intervenció a l'escola de negocis, el conseller delegat de Colonial va ratificar la intenció d'estendre l'activitat d'arrendament d'oficines a un tercer mercat europeu, més enll d'Espanya i Frana, per en el "mitj o llarg termini".

"Tcticament, actualment no es dona el moment d'abordar l'entrada en un nou mercat, per és el més normal a mitj o llarg termini", ha indicat Viñolas.

Actualment, Colonial té la meitat del seu negoci a Frana, en la cartera d'edificis d'oficines que lloga a les principals zones de París a través de la seva filial Société Foncire Lyonnaise (SFL).

Pel que fa al creixement, va recordar els 1.300 milions que actualment inverteix en el desenvolupament de nous immobles d'oficines, fonamentalment a Madrid, i la seva aposta pel 'coworking' a través d'Utopicus.

En aquest sentit, Viñolas ha apuntat els reptes que les noves tecnologies i les noves formes de treballar que en deriven estan imprimint als edificis d'oficines.

Així mateix, ha defensat les socimis com a companyies captadores de l'estalvi que fomenten una inversió i una rendibilitat, una activitat de "redut endeutament i risc i de llarg termini", per diferenciar-la de la construcció d'habitatges. No obstant aix, considera que tot el negoci immobiliari "ha pres conscincia de qu ha passat durant la crisi", va assegurar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés