Publicat 26/02/2019 18:59CET

Colonial guanya 525 milions després de fusionar Axiare i elevar la seva posició en la francesa SFL

Pere Viñolas (arxiu)
COLONIAL - Archivo

La integració d'aquesta socimi aporta rendes de 56 milions i eleva un 52% el deute fins als 4.680 milions

MADRID, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Colonial va obtenir un benefici net de 525 milions d'euros el 2018 grcies a la fusió d'Axiare, a l'augment de la seva participació en la francesa Société Foncire Lyonnaise (SFL), a la pujada de les rendes de les oficines i a la revaloració de la seva cartera d'edificis, segons va informar la socimi.

El resultat és, no obstant aix, un 23,1% inferior al de l'exercici precedent, per la menor revaloració del seu patrimoni en comparació a la del 2017, i pels extraordinaris comptabilitzats aquest any per la venda d'un immoble a París i la conversió a socimi.

La companyia que dirigeix Pere Viñolas va indicar que el seu benefici recurrent, una vegada descomptats extraordinaris i la revaloració d'actius, se situa en 101 milions i presenta una progressió del 22%.

Al tancament del 2018, la cartera d'edificis d'oficines que la socimi té repartits al centre de París, Barcelona i Madrid presentava un valor de mercat d'11.348 milions d'euros, un 22% més que un any abans, un 8% en cas de descomptar l''efecte Axiare'.

El lloguer d'aquests immobles li va reportar ingressos per rendes de 347 milions d'euros, un 23% més que un any abans. Els edificis que va aportar la fusió d'Axiare van contribuir amb 56 milions d'euros, el 16,1% del total.

PUJADA DE LLOGUERS DEL 26%.

En el plnol operatiu, durant l'any passat, Colonial va signar 103 contractes de lloguer, per una superfície total de 175.000 metres quadrats, que generaran rendes de 43 milions d'euros anuals.

La companyia participada pel fons sobir de Qatar assegura que aquests contractes han "capturat" la pujada mitjana del 8% que, segons estima, van registrar els preus de lloguer d'oficines en els tres mercats en els quals opera. En el cas de les renovacions dels seus contractes, va aplicar un augment de rendes del 26%.

AUGMENT DE DEUTE

En el capítol financer, a la conclusió del 2018, Colonial presentava un endeutament net de 4.680 milions d'euros, un 52% més respecte al de 3.066 milions que l'any passat, abans de tancar la compra d'Axiare. Aquest passiu representa el 39% del valor dels seus actius ('loan to value'), la qual cosa suposa elevar en vuit punts la taxa del 31% que presentava el passat exercici.

La companyia, que continua amb la diversificació de les seves fonts de finanament, registra aquest deute malgrat que l'any passat va cancellar 408 milions d'euros del passiu 'heretat' d'Axiare. A més, ja en aquest exercici ha amortitzat 131 milions més i a més ha refinanat els 151 milions restants.

DESCARTA NOVES FUSIONS

Colonial, a més de la recent fusió amb Axiare, compta amb una cartera de projectes de noves oficines en desenvolupament que sumen una inversió de gairebé 1.300 milions d'euros.

La gradual conclusió i posada al mercat d'aquests nous edificis afegir a la seva cartera 210.000 metres quadrats més de superfície i li permetr gairebé duplicar els ingressos per rendes fins a superar amb escreix els 500 milions d'euros anuals.

Malgrat aquest creixement ja assegurat, Colonial aposta per continuar amb la seva política d'inversió d'entre uns 250 i 300 milions d'euros anuals. No obstant aix, descarta noves fusions com la d'Axiare. "El creixement futur es basar més en compres d'edificis que en operacions corporatives", va assegurar Viñolas.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés