Actualitzat 08/11/2018 18:52

Colonial converteix Qatar en el seu primer accionista

Pere Viñolas, consejero delegado de Colonial
COLONIAL - Archivo

El fons ja compta amb dues butaques al consell de la segona socimi més important del país

MADRID, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

Colonial ha aprovat en una junta extraordinària d'accionistes l'ampliació de capital per la qual el fons sobirà de Qatar es convertirà en el primer accionista de la socimi, atès que duplicarà la seva participació a la companyia i la situarà a un 20%.

Qatar s'erigeix com a primer soci de la segona socimi més important del país, una signatura amb edificis d'oficines de Madrid, Barcelona i París valorats en 11.000 milions, a través de l'acord aconseguit amb Colonial per intercanviar-se accions de la filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL).

En concret, Colonial donarà a Qatar les accions pròpies que emeti en l'ampliació de capital i aquest fons li lliurarà a canvi la participació del 22% que té a SFL.

D'aquesta forma, Qatar duplica la seva presència a Colonial des del 10% actual fins al 20% i es converteix en el seu primer accionista, mentre que la immobiliària eleva al 80,74% la participació de control del 59% que té a SFL.

Es tracta d'una operació valorada en 718 milions d'euros que Colonial emmarca en la voluntat de simplificar accionarialment el grup i de reforçar la seva posició a SFL i a França, una empresa i un mercat que considera "estratègics".

La immobiliària aborda aquesta transacció després de culminar la fusió de la també socimi Axiare i mentre està immersa en plena estratègia de creixement mitjançant inversions en compres i promocions de nous edificis.

En el cas de Qatar, es reforça com a primer soci de la segona gran patrimonialista cotitzada, en línia amb l'aposta que grans fons internacionals estan duent a terme pel sector immobiliari espanyol. A més, manté una participació indirecta a SFL.

SENSE CANVIS AL CONSELL

Aquests intercanvis accionarials no tindran repercussió al consell de Colonial, atès que el fons de Qatar conserva les dues butaques amb què compta en aquest òrgan de gestió des que fa temps va tenir una participació més gran, segons va indicar el president de la socimi, Juan José Brugera, després de l'assemblea.

Bruguera va assegurar que l'operació va ser aprovada per unanimitat per tots els socis, i va descartar així un eventual malestar per part del fins ara primer soci de Colonial, el grup mexicà Finaccess, no només per perdre aquesta condició, sinó també per diluir fins a un 16% la seva actual participació del 18% a l'empresa com a conseqüència de l'ampliació de capital.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés