Colonial aprova aquest dijous l'ampliació de capital que converteix Qatar en el seu primer accionista

Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial
COLONIAL - Archivo
Publicat 8/11/2018 9:20:16CET

MADRID, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

Colonial aprova aquest dijous en junta extraordinària l'ampliació de capital amb la qual el fons sobirà de Qatar es convertirà en primer accionista de la socimi, en duplicar la seva participació en la companyia i situar-la al 20%.

La companyia que dirigeix Pere Viñolas, per la seva banda, passarà a tenir el 80,74% del capital de la filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), en la qual actualment ja controla el 59%.

Aquests canvis accionarials es materialitzaran mitjançant un bescanvi d'accions. Colonial lliurarà a Qatar les accions que emeti en l'ampliació que presenta a canvi que el fons li cedeixi el 22% que té a SFL.

Es tracta d'una operació valorada en 718 milions d'euros que Colonial emmarca en la voluntat de simplificar accionarialment el grup i de reforçar la seva posició a SFL i a França, una empresa i un mercat que considera "estratègics".

Colonial aborda aquesta transacció després de culminar la fusió de la també socimi Axiare i mentre està immersa en plena estratègia de creixement.

En el cas de Qatar, el bescanvi li permet reforçar-se com a primer soci de la segona gran patrimonialista cotitzada del país, en línia amb l'aposta que altres grans fons internacionals estan duent a terme pel sector immobiliari espanyol, sense deixar de tenir una participació, encara que indirecta, a SFL.

Colonial compta amb una cartera d'oficines situada als principals centres de negocis de Madrid, Barcelona i París, a més d'un lot de centres logístics espanyols heretats d'Axiare, que sumen un valor de prop de 11.000 milions d'euros.

OPERACIÓ EN DIVERSOS PASSOS

En concret, en la junta d'aquest dijous, Colonial presentarà una ampliació de capital no-dineraria per la qual emetrà 53,5 milions -d'accions representatives del 10,5% del seu capital. La immobiliària donarà aquests nous títols a Qatar a canvi del 15,34% del capital de SFL.

La immobiliària escometrà la presa de la resta d'accions de SFL fins al 21,7% que li traspassa Qatar amb entrega d'accions pròpies que té en autocartera i comprant títols per 203 milions.

Qatar es convertirà així en el primer soci de referència de Colonial, perquè fins ara ostentava el grup mexicà Finaccess, amb una participació del 18% en el capital de la immobiliària.

No obstant això, a més de perdre la posició de primer accionista, els mexicans veuran diluïda fins al 16% la seva participació a Colonial com a conseqüència de l'ampliació de capital.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.