Publicat 25/06/2024 15:55

La collita de pera es reduirà fins a un 33% a Catalunya, segons la Generalitat i Afrucat

El secretari d'Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol; el director general de l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon, i el president del grup de llavor, Joan Serentill
GENERALITAT

LLEIDA 25 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol; el director general de l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon, i el president del grup de llavor, Joan Serentill, han explicat que enguany la collita de pera es reduirà fins a un 33% a Catalunya.

En un comunicat aquest dimarts, la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha explicat que la collita "arrossega els efectes de la sequera" de l'anterior primavera i de la calor de l'any passat i l'hivern.

L'estrès hídric afecta els arbres especialment en l'època prèvia a la collita, ja que provoca problemes d'inducció floral l'any següent.

En total, està prevista una producció de 80.426 tones de pera, amb un descens de totes les varietats excepte la Blanquilla, i el sector "prioritzarà el mercat estatal com a destinació principal".

D'altra banda, Mòdol ha anunciat que la Generalitat publicarà un estudi dels costos del préssec i la nectarina, i que durant el curs escolar vinent s'elaborarà un pla de divulgació per introduir "el fet alimentari entre els escolars" de secundària.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés