Publicat 20/09/2017 15:38CET

Col·legis professionals catalans defensen el dret a vot "en llibertat"

Imatge del manifest de col·legis professionals catalans
Europa Press

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

Una vintena de col·legis i associacions professionals de Catalunya han demanat que els ciutadans catalans puguin exercir tots els drets democràtics, en concret el de vot i el d'expressió "sense limitacions i en llibertat", en un manifest, ha explicat el Col·legi de Metges de Barcelona en un comunicat aquest dimecres.

Davant el referèndum de l'1 d'octubre, els col·legis signataris han reconegut al Parlament com "la institució democràtica on es manifesta la voluntat popular del país", en un document que està obert a noves adhesions.

En el manifest han lamentat que el referèndum no s'hagi pogut convocar "de forma acordada", ja que és l'eina inclusiva que ha de permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments ciutadans sobre la relació política de Catalunya amb la resta de l'Estat.

"Recordem que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics", han mantingut, i han demanat que es faciliti i promogui un debat democràtic plural, en igualtat de condicions i sense amenaces, entre les legítimes opcions --'Sí', 'No', 'Blanc' i 'Abstenció', han afegit--.

Entre els signants figuren els col·legis catalans d'Arquitectes, Enginyers Industrials, Odontòlegs i Estomatólogos, Fisioterapeutes, Pedagogs, Dissenyadors d'Interiors i Decoradors, Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals i el d'Òptics Optometristes, així com els col·legis de Catalunya de Disseny Gràfic, Psicologia i de Treball Social.

També ha mostrat el seu suport l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi de Metges de Girona, els d'Infermeres de Barcelona i Girona, el d'Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Girona, el d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés